Facebook

Record la producția totală de cereale a României!

Record la producția totală de cereale a României!

Grain Bags și-a dublat cifra de afaceri în 2021 șipregătește o soluție financiară completă pentru fermieri

Grain Bags România, furnizor de soluții pentrudepozitarea în silobag-uri, a generat anul trecut, o cifră de afaceri de 2,2milioane de euro, dublu față de 2020, când cifra de afaceri trecuse puțin peste1 milion de euro, iar antreprenorul mizează pe o creștere de 77%, în 2022.

În condițiile în care producțiade cereale din România se află în creștere, fiind estimată la 34,16 milioane detone în anul agricol 2021, de patru ori mai mare decât în anul agricol 2007(Sursa: Clubul Fermierilor Români), spațiile de depozitare deja existente devin tot mai insuficiente.Chiar dacă, România are o capacitate de depozitare în silozuri și baze, notatăîn hârtii, de peste 26 milioane de tone, în realitate o parte nu funcționeazăla capacitate maximă.   

Mai mult, estimările arată cățara noastră se apropie de o producție de 40-45 de milioane de tone de cereale,în jurul anului 2030.  În condițiiledate, Grain Bags România trage un semnal de alarmă, în ideea că România arenevoie de o extindere a spațiilor de depozitare, propunând o soluție eficientăîn acest sens – sistemul silobag.

Peste2.000 de saci uriași, vânduți în 2021

Bilanțuldin 2021 arată că vânzările Grain Bags România au fost pe un trend ascendent, petoate segmentele. Astfel că, s-au vândut cu 99% mai multe silobag-urile în2021, comparativ cu 2020, și cu 48% mai multe, față de anul 2019.  Ca și cifră, peste 2.000 de saci uriași auajuns, anul trecut în fermele de la noi, dar și peste hotare.

De asemenea, utilajele vândute au fost cu84% mai multe, comparativ cu 2020, și cu 120% mai multe, față de 2019.  Cea mai mare creștere se poate observa pepartea de închirieri de utilaje, unde procentul a trecut de 100%, atingând ocreștere de 180% în 2021, comparativ cu 2020, și de 46% față de 2019.

„După cum spunea odată Lucian Buzdugan,Senior Advisor la Al Dahra Agriculture: «silobag-ul a devenit otehnologie permanentă folosită în Insula Mare a Brăilei, nu este o opțiune». Peacelași principiu merg și ceilalți clienți ai noștri, care după ce au observatutilitatea sistemului, nu mai închiriază utilajele, ci preferă să le achiziționezede la noi. Astfel, se explică această creștere mare pe partea de închiriere în2021, dar mult mai mică față de 2019”,a menționat Narcis Ranghiuc, director general Grain BagsRomânia, în cadrul evenimentului „Cum arată depozitarea de cereale în România”, organizat de companie, pe 14 ianuarie 2022, laRestaurantul Ferma Baciu, din București.

La eveniment au participatjurnaliștii din presa agricolă, dar și cei din zona business. De asemenea, audat curs invitației reprezentanții din asociațiile agricole, precum și fermieri:Nicu Vasile, președinte Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România(LAPAR), Alina Crețu – director executiv Asociația Producătorilor de Porumb dinRomânia (APPR), Costin Telehuz – președinte Asociația Cultivatorilor de Cerealeși Plante Tehnice Ialomița (ACCPT Ialomița), Florentin Bercu – director executivUniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV),Ionel Arion – președinte Federația Națională Pro Agro, Alexandru Haită –fermier din Teleorman, lucrează 1.100 ha, Gheorghe Nițu – fermier care lucrează4.000 ha în Giurgiu, Alexandru Baciu – crescător de vaci, peste 1.000 decapete, lucrează peste 2.000 ha teren și proprietar Restaurant Ferma Baciu.

2.500 tone de grâu – record de depozitare în silobag pentru o zi

Sistemul silobag se adresează atât fermelorde mici dimensiuni, cât și mari, drept dovadă clienții Grain Bags România suntfermieri care lucrează terenuri de la 100 de ha, la peste 10.000 de ha. Deasemenea, mulți crescători de vaci, porci sau pui folosesc deja silobag-urilepentru depozitarea de furaje, dar și mulți procesatori din zona de uleiuri saumorărit și panificație.

Astfel că, cele mai depozitatematerii în sacii uriași au fost, anul trecut: grâu,porumb și floarea-soarelui, pe partea de cereale și crimping, siloz porumb șisiloz lucernă, pe partea de furaje. Iar,recordul de încărcare în silobag pentru o singură zi, a fost de 2.500 de tone de grâu,realizat în județul Constanța, la un trader de cereale.  

În ceea ce privește obiectivelepentru anul acesta, reprezentanții companiei și-au propus să dezvolte o soluțiefinanciară completă în avantajul fermierilor, să extindă echipa Grain BagsRomânia, să intre și pe alte piețe din Europa și să crească cifra de afaceri cu77%.

„Am observat că existăfermieri care nu își permit să stocheze cerealele.Asta pentru că, au anumite scadențe, trebuie să plătească rate la o combină, untractor sau chiar inputuri. Așa că, ne-am gândit să oferim o soluție completăîn parteneriat cu o bancă românească, care va suporta de fapt, finanțareapentru depozitarea de cereale. Astfel fermierul, își va putea vinde recolta lamomentul potrivit, fie la o lună sau mai multe după depozitare”, a adăugatNarcis Ranghiuc.

Despre Grain Bags România

Este o companie 100%românească, înființată în anul 2015 și care furnizează soluția de depozitare însilobag (sac industrial, fabricat din polietilen elastic, care asigurăconservarea în condiții optime a recoltei). De asemenea, este singura din țarăcare are specialiști în acest sistem, care știu să ofere consultanțăfermierilor. Grain Bags România comercializează atât silobag-uri, cât utilajede încărcare/descărcare în/din silobag, dar prestează și servicii cu personalcalificat.

Silobag-urile marcaGrain Bags România sunt importate din Germania și reprezintă cea maiprofitabilă metodă de depozitare a cerealelor și furajelor de pe piața dinRomânia, oferind o alternativă pentru o mai bună valorificare a producției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *