Facebook

Noile modele de rampe de la Hardi, flexibilitate și performanță exelentă

Noile modele de rampe de la Hardi, flexibilitate și performanță exelentă

Noile modele de rampe de la Hardi, flexibilitate și performanță excelente

Material furnizat de NHR Agropartners

 

Versiuni de rampe DELTA FORCE de 24, 27, 30 si 39 m, pliabile în 2 sau 3 segmente

Seria de rampe DELTA FORCE îndeplinește cerințele pentru agricultură în ceea ce privește flexibilitatea și dimensiunile rampelor, performanța la viteze mari, dimensiunea redusă în transport și robustețea superioară.

 

Performanța, viteza și calitatea sunt cuvintele cheie atunci când vine vorba despre noile modele de rampe. Pe parcursul procesului de dezvoltare al noii generații de rampe, am analizat și ne-am concentrat pe optimizarea acestor aspecte. Modelul DELTA FORCE prezintă un design unic. Oferim rampe de mari dimensiuni capabile să lucreze la viteze mari, păstrând concomitent performanța optimă. În același timp, DELTA FORCE se încadrează într-o lățime de transport de doar 255 cm. Utilizând oțel suedez de calitate superioară, am reușit să optimizăm greutatea și rezistența și astfel să fabricăm o rampă cu o configurație perfectă, nivel redus de întreținere și performanță excelentă. Introducerea modelului DELTA FORCE a avut loc în mai multe etape pe parcursul ultimilor 3 ani. În prezent sunt disponibile mai multe versiuni între 24 și 39 m, iar pentru utilizare la nivel global, rampa poate fi comandată cu diferite secțiuni centrale.

 

Noua rampă de 24 m, pliabilă în 2 segmente

Rampa DELTA FORCE de 24 m cu pliere în 2 segmente poate echipa mașinile de stropit Navigator 4000 / 5000 / 6000 și Commander 4500 / 5500. Rampa DELTA FORCE de 24 m permite o pliere redusă la 12 m, dimensiunile secțiunilor fiind de 3 – 3 – 2,5 – 2,5 – 2 – 2,5 – 2,5 – 3 – 3 m. Segmentele extreme cu protecție la obstacole sunt realizate din oțel.

Un dispozitiv mecanic anti-rotire reduce instabilitatea pe orizontală a rampei pe direcția față-spate. Opțional este dsiponibil și un sistem hidraulic antirotire.

Înălțimea de transport este optimizată. Modelul Navigator 4000 are o înălțime de 340 cm în față și în spate.

Noua rampă de 27 – 30 m, pliabilă în 3 segmente

Noile versiuni pliabile în 3 segmente, de 27, de 28 și de respectiv 30 m, permit o utilizare mai flexibilă, întrucât este posibilă plierea parțială a elementelor brațului. Tendința în ultimii ani ține cont de cerința consumatorilor de a se plia la dimensiuni mai reduse, întrucât fie urmează să utilizeze produsul în calitate de contractanți, fie dispun de terenuri de mici dimensiuni cu acces limitat.

DELTA FORCE de 39 m cu fibră de carbon

Pentru utilizatorii care doresc lățimi mari de lucru, cu greutate redusă a rampelor și păstrând rezistența acestora, există opțiunea de rampe din fibră de carbon.

Greutatea redusă prin utilizarea fibrei de carbon înseamnă că partea centrală controlează mai puține forțe atunci când rampa trebuie să fie controlată precis deasupra recoltei.

Greutatea redusă asigură o rampa mai stabilă

Fibra de carbon ajută rampa în mai multe aspecte, în special datorită greutății reduse și rigidității materialului, care reprezintă unul din punctele sale forte consacrate. Greutatea redusă înseamnă că partea centrală controlează mai puține forțe atunci când rampa trebuie să fie controlată precis deasupra terenului accidentat.

Degeaba există o greutate redusă, dacă trebuie ”liniștit” un număr mare de mișcări ale rampei din amortizorul anti-abatere și piesa centrală; acest lucru va duce la un rezultat necorespunzător de stropire.

Inovație și experiență

În urmă cu 2 ani, HARDI a început cercetarea fibrelor de carbon ca material pentru mașinile de stropit. Există numeroase posibilități pentru utilizarea carbonului; spre exemplu pentru rezervoare, suspensii, piese ale rampelor etc. Desigur, trebuie să luăm în considerare costurile de fabricație, iar fibra de carbon trebuie să facă parte din produsul unde greutatea redusă și rezistența prezintă cele mai multe avantaje.

 

Dispozitivul de acționare din fibre de carbon pentru modelul DELTA FORCE de 39 m reprezintă primul pas în utilizarea noului material. Elementul din fibră de carbon HARDI este proiectat ca o structură tridimensională unde atât deplasările înainte și înapoi, cât și cele pe verticală sunt reduse la minimum. Fibra de carbon presupune o amortizare integrată care este de 12 ori mai mare decât cea a oțelului, spre exemplu – fibra de carbon poate fi descrisă ca un material ”inert”, fără ”oscilație naturală” practică. Piesele din fibră de carbon ale brațului sunt țesute și apoi ”coapte” într-un mediu vid. Astfel că nu vor prezenta bule de aer în construcție, iar raportul putere – greutate este foarte ridicat. Greutatea este de aproximativ 4 ori mai mică decât aluminiul, iar rezistența este semnificativ mai mare. Practic, elementul din fibră de carbon în sine nu necesită întreținere. În cazul în care kit-ul de pornire este deteriorat, este disponibil un kit de reparație, iar reparația poate fi efectuată la nivel local.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *