Facebook

KORVETTO – Erbicidul anti-buruienilor din cultura de rapiță

KORVETTO – Erbicidul anti-buruienilor din cultura de rapiță

de Alexandra Petcuci, Category Marketing Manager Erbicide Corteva Agriscience – România & Moldova

Rapița este o cultură care a devenit din ce în ce mai cultivată de către fermierii din România. Este o cultură rentabilă care, dacă are parte de condiții climatice favorabile creșterii și dezvoltării dar și de o tehnologie performantă, poate genera profituri foarte mari.

Riscul cel mai mare cu care fermieriise confruntă îl reprezintă seceta din toamnă. Pe lângă această problemă,combaterea bolilor, dăunătorilor și în special a buruienilor, sunt aspectecărora trebuie sa le fie acordată o atenție deosebită pentru a evitacompromiterea culturii.

Cultura de rapiță poate fi seriosafectată de buruieni. Pentru a împiedica acest lucru, este necesar un controlperiodic, prin care să se depisteze la timp apariția buruienilor. Suntrecomandate tratamentele cu erbicide, pentru a elimina orice buruieni care arconcura cu rapița pentru apă și hrană.

Compania Corteva Agriscience dețineîn portofoliu produse pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale șiperene, atât pentru segmentul de toamnă (Galera Super), cât și pentru segmentulde primăvară (KORVETTO™).

Pentru aplicarea în primăvară, Cortevavă pune la dispoziție cea mai avansată soluție tehnologică pentru controlulburuienilor dicotiledonate – erbicidul KORVETTO™, erbicidul nr. 1pentru controlul din primăvară al buruienilor din cultura de rapiță.

KORVETTO™ combate cu o eficacitate extraordinarăturița (Galium aparine), buruiană dicotiledonată care dă cele mai multe bătăide cap fermierilor, atât în perioada de vegetație a culturii, concurând planta,cât și la recoltarea și valorificarea producției. De asemenea, KORVETTO™ reprezintăcea mai eficientă soluție în combaterea buruienii Descurainia sophia (măturică)și cea mai de încredere soluție în combaterea pălămidei (Cirsium arvense). Alte buruieni problemăcombătute de erbicidul KORVETTO™ sunt: albăstrea (Centaureacyanus), mușețelul (Matricaria spp.), loboda (Chenopodium album),macul (Papaver rhoeas) – inclusiv macul rezistent la erbicidelesulfonil-ureice, romanița (Anthemis arvensis), susaiul (Sonchus arvensis), cornuții(Xanthium strumarium) și cruciulița(Senecio vularis).

 Eficacitatea erbicidului KORVETTOTM la doza de 1 L/HA

Produsul conține noua substanță activăhalauxifen-metil (Arylex™ active) 5g/l și clopiralid 120 g/l, fiind omologat îndoza de1 l/ha.

Momentul aplicării este primăvara,de la faza de rozetă a culturii de rapiță de toamnă (BBCH-30) pânăcând mugurii florali sunt prezenți dar sunt încă acoperiți de frunze(BBCH-50). Atenție – nu se aplică toamna!

Erbicidul KORVETTOTM areo selectivitate foarte bună pentru cultura de rapiță și permite rotația fărăprobleme pentru toate culturile succesive. În caz de cultură calamitată, dupăcultura de rapiță erbicidată cu KORVETTO™ se pot înființa următoareleculturi: rapiță de primăvară, cereale de primăvară sau porumb.

Produsul KORVETTOTM estecea mai sigură metodă de a scăpa de buruienile dicotiledonate, atât anuale câtși perene, din cultura de rapiță cu aplicare în primăvară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *