Facebook

Despre Noi

Pentru devoratori de presă agricolă și fermieri

despre_noi
AgriCultura365, o nouă revistă agricolă…


Este un proiect creat de Infoagrar Media, împreună cu un grup de specialişti agronomi, este o fereastră către lumea agricolă în 365 de zile. Când vorbim despre lumea agricolă, ne gândim la fermierii moderni, conectati mereu la noile tehnologii. Munca în armonie cu natura şi niciodată împotriva ei, folosirea corectă a îngrăşămintelor naturale şi chimice, dotarea fermelor cu utilaje agricole de ultimă generaţie şi sămânţă de bună calitate, prin bunăstarea fermierului de rând practic, îmbogăţim România.

Chiar dacă agricultura noastră trece printr-o perioadă dificilă, de limpezire, economistul alături de inginerul agronom trebuie să ţină cont de aplicarea unor principii de management modern şi performant, trebuie să ţină cont de protecţia mediului agricol cu toate componentele sale, sol-apă-cultivator. Agricultura modernă şi performantă nu se poate face fără specialişti, fără un sector de cercetare-dezvoltare puternic, fără tehnologii specifice pentru fiecare grupă de cultură şi pentru fiecare zonă în parte, adaptate în permanenţă la schimbările climatice şi în concordanţă cu cerinţele de protejare a mediului înconjurător. Aceste realităţi ale zilelor noastre impun evoluţia de la ţăran şi agricultura de subzistenţă, la fermier şi agricultura eficientă.

De ce o nouă revistă?
În paginile ei nu vom încerca să scriem pentru cei care se ţin de sapă şi plug.
Vom scrie pentru fermierul care are mereu nevoie de informaţii. Pentru că îi place să fie la curent cu noile tehnologii, să afle primul că a mai apărut un nou hibrid de porumb sau floarea soarelui, un nou soi de grâu, un nou erbicid sau un nou tractor de ultimă generaţie. Cine deţine tehnica agricolă, deţine secretul marilor producţii. Tehnica evoluează, agricultura evoluează, iar noi vrem să fim în pas cu evoluţia. Dacă fermierul are nevoie de noutate, noi îi vom aduce noutatea în fermă.

Agricultura în România trebuie să fie performantă, nu o agricultură de subsistenţă, este sectorul care produce atât pentru fermier, dar şi pentru comercializare. Este o agricultură la care sămânţa performantă, tegnologiile, fertilizările, tratamentele chimice îşi dau mâna pentru bunăstarea României. Să nu uităm totuşi, că am fost, suntem şi vom fi, o ţară preponderant agrară.
Ce n-ar da alte state avansate să aibe câmpurile noastre, dealurile cu pomi, Marea Neagră, dar şi Carpaţii de o valoare inestimabilă…

Nu ne-am propus să fim lideri pe piața agricolă din România, dar scopul revistei este de a prezenta numai articole și informații tehnice, răsfoind pagină cu pagină și nu doar cu un simplu like.

Revista apare o dată la două luni, deci vor fi 6 aparitii pe an, tirajul este de 3000 ex, iar prețul unui abonament pentru un an de zile este de 54 de lei. Plata o puteți face în contul IBAN: RO 46 RZBR 0000 0600 0537 0067, deschis la Raiffeisen Bank, Ag. Mall Vitan, pentru Infoagrar Media, RO16413666.

Și pentru că suntem deschiși la nou, vă așteptăm cu noutăți, sfaturi și recomandări, informații tehnice ce ar putea fi de folos celor care activează în acest domeniu frumos, agricultura.

Aurelia Măturaru