Facebook

CAUT ÎNGRĂȘĂMÂNT!

CAUT ÎNGRĂȘĂMÂNT!

Obiectivul fertilizării este furnizarea elementelor nutritive optime pentru culturi, în toate etapele ciclului lor de viață, pentru a asigura productivitatea și calitatea dorite. Aplicarea regulată a îngrășămintelor face posibilă menținerea în continuare a fertilității solului. Aplicarea unei doze adecvate este esențială pentru utilizarea eficientă a unităților de fertilizare și, prin urmare, pentru o producție rentabilă. Trebuie evitată aplicarea unei cantități prea mici sau prea mari de îngrășământ; aceasta poate reduce productivitatea, compromite calitatea și afecta marja generată în agricultură. Doza adecvată este factorul cheie al fertilizării integrate, care poate fi realizată datorită gamei Borealis L.A.T. Formulele noastre sunt bogate în elemente nutritive ce pot fi asimilate direct; dacă sunt utilizate cu instrumentele noastre agricole pentru găsirea dozei adecvate, acestea vor garanta o eficiență maximă a lucrărilor agricole.

AZOT ÎN FORMĂ NITRICĂ PENTRU EFICIENȚĂ.

Diferitele forme ale azotului nu sunt egale și nu au aceeași eficiență. Dintre cele trei forme posibile (ureic, amoniacal și nitric), azotul în formă nitrică asigură cele mai bune rezultate pentru culturi.

AZOTUL NITRIC ESTE FORMA CHIMICĂ PREFERATĂ PENTRU FERTILIZAREA PLANTELOR

Azotul în formă nitrică poate fi asimilat direct, spre deosebire de forma ureică și amoniacală, pentru care sunt necesare transformări microbiene și fizico-chimice în sol înainte de a putea fi absorbite de plante. Aceste transformări depind de temperatura din sol și sunt de durată, atrăgând riscul carențelor la plante. În plus, azotul poate fi pierdut în timpul transformărilor, având un efect negativ pentru creșterea plantelor și asupra mediului.

A alege un îngrășământ bogat în azot în formă nitrică înseamnă a opta pentru forma preferată de azot pentru fertilizarea plantelor. Este o formă în care poate fi asimilat direct, fiind disponibilă indiferent de temperatura din sol și de activitatea microbiană. Toate îngrășămintele noastre granulate pentru aplicare pe sol sunt bogate în azot în formă nitrică.

 

 

Îngrășăminte   Borealis L.A.T. recomandate  pentru fertilizarea cu azot:

·        Nitrocalcar NAC 27%N+12% CaO

·        Azotat de amoniu 34.4% N

·        Azotat de amoniu granulat 33.5%

·        Uree prill 46% N

Gama Borealis L.A.T include mai multe formule, cu o combinație de elemente nutritive. Alegerea elementelor nutritive și a compoziției acestora este susținută de experiența noastră în agricultură și de cercetările în domeniul sinergiei elementelor nutritive, pentru a asigura o fertilizare mai eficientă.• N+S: completarea dintre azot și sulf• NPK: formule diferite care acoperă toate nevoile culturilor• Îngrășăminte speciale: varietate de formule cu elementele nutritive principale și oligoelemente.

NPK: FORMULE DIFERITE CARE ACOPERĂ TOATE NEVOILE CULTURILOR

Culturile au nevoie de azot, fosfor și potasiu pentru un nivel înalt de productivitate și calitate. Gamele de produse Borealis L.A.T COMPLEX  acoperă acest necesar prin utilizarea formelor de elemente nutritive eficiente și foarte concentrate. Compoziția completă a gamelor de produse COMPLEX acoperă toate nevoile nutriționale ale majorității culturilor, pe întreaga durată a ciclului vegetativ. La sfârșitul iernii, după o perioadă lungă de temperaturi scăzute și umiditate, disponibilitatea elementelor nutritive în compoziția solului este scăzută. Îngrășămintele COMPLEX tip NPK sunt ideale pentru fertilizarea de primăvară, asigurând elementele nutritive esențiale pentru plantele tinere.

Compoziția completă oferă avantaje valoroase pentru plante prin maximizarea sinergiei dintre elementele nutritive: fertilizarea cu elementele combinate este mai eficientă decât cea cu elementele izolate. N + K: absorbția potasiului stimulează absorbția ionilor de azotat și îi transferă către frunze. P + K: aplicarea în perioada de reluare a creșterii susține dezvoltarea sănătoasă și vigoarea plantelor. P + N: pentru un efect de starter în perioada de reluare a creșterii.

 Gama de îngrășîminte  tip NP,NPK de la Borealis L.A.T:

        COMPLEX 15/15/15 +7SO3

        COMPLEX 14/10/20 +10SO3 

        COMPLEX 12/12/17 +2MgO+12SO3+B+Zn

        COMPLEX 20/20 +7SO3

ÎNGRĂȘĂMINTE SPECIALE: VARIETATE DE FORMULE CU ELEMENTELE NUTRITIVE PRINCIPALE ȘI OLIGOELEMENTE

Cu gama de îngrășăminte speciale puteți acoperi întregul necesar de elemente nutritive al culturilor dumneavoastră; varietatea de formule cu elementele nutritive principale răspunde nevoilor tuturor culturilor, aflate în stadii diferite de dezvoltare, prin maximizarea sinergiei dintre elementele nutritive.

Recomandări de sinergii între elemente pentru diferite culturi

Gama noastra de îngrășăminte speciale marca SUPREMO cupinde:

 • Îngrășământe lichide
 • L.A.T SUPREMO 250 Cu
 • L.A.T SUPREMO L135 Mg+N
 • L.A.T SUPREMO L 101 B +Ca
 • L.A.T SUPREMO L 89 B + Mo+S+Ca
 • L.A.T SUPREMO L 150 B
 • L.A.T SUPREMO L 225+Ca+N+B+Cu+Fe+Mn+Mo+Zn
 • L.A.T SUPREMO PK 19/21+B+Cu+Fe+Mn+Mo+Zn
 • L.A.T SUPREMO L 262 Mn +N
 • L.A.T SUPREMO L 275 N+S+Mg
 • L.A.T SUPREMO L325 N+Mg
 • L.A.T SUPREMO L 599 Zn +N
 • L.A.T SUPREMO L 44 Zn +P+Mg+N
 • Îngrășământe solubile în apă:
 • L.A.T SUPREMO W 29/10/10+TE
 • L.A.T SUPREMO W 10/50/10+TE
 • L.A.T SUPREMO W 20/20/20+TE
 • L.A.T SUPREMO W 15/5/30+TE
 • L.A.T SUPREMO W 8/17/41+TE

Cu mai multe avantaje: înaltă puritate și solubilitate, formulă stabilă pentru depozitare confortabilă, ușurință în utilizare și compatibilitatea cu majoritatea pesticidelor.

A alege Borealis L.A.T înseamnă a opta pentru eficiență.

Material preluat de pe site-ul www.borealis-lat.com        

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *